BREAKING NEWS

'Senaman Punggung' Yang Menjatuhkan Maruah Bekas-Bekas Tentera


nampak sangat pemikiran Presiden PVTM (bekas prebet tentera yg pernah kantoi beli gelaran Datuk palsu) ni berada pada tahap yang sangat rendah dn memalukan bekas2 tentera dn org2 melayu ...janganlh kerana nak meluahkan rasa tak puas hati atau berpura-pura tak puas hati hanya semata-mata utk mengemis limpahan dana rasuah pilihan raya umno/apco sampai merendahkan maruah diri sendiri? janganlah sampai sanggup menjadi penjilat punggung umno/apco utk mencari duit secara mudah...semua ini amat memalukan bangsa Melayu dn Islam...jadilah bangsa yang bertamadun dan berfikiran terbuka..Otak di kepala bukan di kepala lutut..buat aksi goyang punggung mcm budak2..usahlah ditiru aksi loqlaq yg pernah dibuat oleh mb pahang yg paling bangang dlm sejarah pahang iaitu adnan yaacob dulu2 tu..memalukan saja...menjatuhkan maruah tentera..inilah skuad bekas tentera penjilat umno/apco yg rendah mentaliti dn akhlaknya....jgn le jadi pencacai umno/apco smpai mcm org hilang akal...sedarlah wahai bekas2 tentera semua betapa umno/apco telah bnyak mengkhianati bangsa sendiri demi utk kesenangan diri mereka dan kroni2 mereka sahaja...

Mohd Ali bin Baharom @ Ali Tinju


Maklumat mengenai Presiden PVTM aka Presiden 'SENAMAN PUNGGUNG' adalah seperti berikut:

1. Nama : 1085628 Pbt Mohd Ali bin Baharom @ Mahat
2. Tarikh Masuk Tentera: 20 Okt 1990
3. Tarikh Tamat Perkhidmatan : 29 Sep 1998 (7 tahun 340 hari)
4. Unit: RAMD
5.  Persatuan: Presiden Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM)

Beliau juga dikenali sebagai 'Ali Tinju' berhenti sebagai PREBET tapi telah menjadi presiden dalam persatuan yang ditubuhkan sendiri,dengan keahlian yg tak sampai 200 orang pun.

Pada tahun lepas Presiden 'SENAMAN PUNGGUNG'
ini telah kantoi kerana guna gelaran Datuk palsu yg dibelinya dgn harga RM250 ribu..banyak gak duit mangkuk hayun ni..mana dia kebas??

Presiden 'SENAMAN PUNGGUNG' ini juga terlibat dlm usaha memburukkan dan menentang Persatuan Bekas Tentera Malaysia (PBTM) demi untuk merampas dana yg diperuntukkan oleh kerajaan 1Malaysia kepada persatuan bekas2 tentera.Presiden 'SENAMAN PUNGGUNG' ini juga turut terlibat membuat serangan peribadi yg tidak berasas kepada presiden PBTM dan pegawai2 kanan tentera.Sekumpulan bekas tentera pagi ini mengadakan satu senaman aneh di depan kediaman pengerusi bersama BERSIH, Datuk S Ambiga di Bukit Damansara.

Kumpulan 15 orang daripada Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM) itu melakukan gimik demonstrasi yang dinamakan mereka sebagai "senaman punggung" – dengan membongkok dan menggoyang-goyangkan punggung mereka ke arah kediaman Ambiga.

Kumpulan berkenaan diketuai presiden PVTM, Mohd Ali Baharom yang berkata mereka berhak mengadakan demonstrasi tersebut sebagai bantahan terhadap Ambiga.

Mohd Ali berkata, bantahan itu dibuat terhadap Ambiga yang disifatkannya sebagai "musuh negara yang cuba merosakkan nama negara" melalui perhimpunan BERSIH 3.0, 28 April lalu.

Katanya, senaman itu juga sebagai bantahan ke atas Ambiga yang dikaitkannya dengan gerakan seks bebas.

"Kami beri amaran keras kepada Ambiga supaya segera minta maaf kepada rakyat Malaysia berkenaan BERSIH dan seks bebas," katanya ebelum sesi senaman itu bermula pada jam 8.30 pagi.

'Orang Islam, minum air suam'

Kumpulan itu kemudiannya disambut oleh Ambiga yang muncul di pintu pagar rumah tersebut dan menjemput mereka menjamah satu hidangan minuman ringan, apabila gimik tersebut berakhir kira-kira 15 minit kemudian.

Mohd Ali bagaimanapun menolak jemputan Ambiga dan menyerahkan salah satu sepanduk yang dibawa mereka kepada Ambiga.

"Kami orang Melayu orang Islam, kami minum air suam.

"Saya mahu hadiah (kad manila) sama awak, awak serah pada Anwar. Saya beri amaran supaya awak jangan buat lagi masalah kepada negara.

"Kami akan bertindak jika kamu merosakkan nama negara," kata Mohd Ali, yang juga dikenali dengan gelaran 'Ali Tinju', ketika berdepan dengan peguam itu.

Terdahulu, kumpulan tersebut berarak sejauh kira-kira 20 meter ke arah pintu pagar rumah Ambiga dan membawa sepanduk dengan slogan 'Tolak Ambiga Anwar perusuh haram BERSIH 3.0' dan 'Tolak Ambiga Anwar gila kuasa'.

Bercakap kepada pemberita selepas kumpulan itu beredar, Ambiga berkata beliau sering menerima gangguan seperti itu selepas demonstrasi oleh sekumpulan peniaga burger di hadapan kediamannya pada 10 Mei lalu.

Menurutnya, beberapa individu dengan sinis singgah di hadapan rumah beliau dan meminta burger percuma daripadanya.

Gangguan, bukan himpunan aman

Katanya lagi, beliau turut kesal dengan kenyataan Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Khalid Abu Bakar yang menyatakan bahawa tindakan peniaga burger itu dibenarkan selagi tidak mengganggu ketenteraman awam.

"Kenyataan itu tidak bertanggungjawab. Ia membuka ruang kepada sesiapa sahaja untuk berhimpun di luar rumah sesiapa sahaja," katanya.

Katanya lagi, gimik demonstrasi oleh PVTM pagi ini juga merupakan satu bentuk gangguan dan bukan himpunan aman.

Acara senaman PVTM pagi ini merupakan demonstrasi kedua yang diadakan di hadapan rumah pengerusi bersama BERSIH itu dalam masa seminggu, selepas demonstrasi oleh peniaga burger anjuran Pertubuhan Ikatan Usahawan Kecil dan Sederhana Malaysia pada 10 Mei.

PVTM juga sebelum ini hadir bersama NGO Suara Anak Muda 1Malaysia dan Kelab Mahasiswa 1Malaysia turut membuat laporan polis di balai IPD Dang Wangi untuk menuntut kerajaan mengambil tindakan terhadap Ambiga dan ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana mengetuai himpunan BERSIH.-mkini

cuba korang tengok video kebodohan skuad penjilat umno/apco yg sungguh memalukan ini..

3 comments :

  1. ..."stupid like donkey" tah-tah donkey lagi cerdik daripada mereka

    ReplyDelete
  2. teringat dailog 3 abdul"tua kutuk tak sedar diri...nak mamposss........"buat malu orang melayu aje.....

    ReplyDelete
  3. memang sah tanpa keraguan menasabah, bahawa hayat Umno/BN TERLETAK DI LUBANG PUNGGUNG...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails