BREAKING NEWS

Shahrukh Khan Pun Tahu!! Kalau Tidak Rasuah,Bukan Ali Rustam Namanya!!

 BUKTI..inilah surat bertajuk "Mesyuarat Majlis Persiapan Hiasan Luaran, Kebersihan Dan Logistik Sempena Majlis Perkahwinan Anak YAB Ketua Menteri Melaka" telah dibocorkan oleh pihak yang tidak mahu melihat penyelewengan yang dilakukan oleh Ali Rustam berterusan.'Majlis Perkahwinan Mega' anak sulung Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd Ali Rustam yang berlangsung Ahad lalu telah ditaja oleh Perbadanan Kemajuan Negeri Melaka dan jabatan-jabatan kerajaan yang lain dengan tiada sebarang bil tuntutan kepada Datuk Seri Mohd Ali Rustam ataupun kerajaan negeri,dengan kata lain semua perbelanjaan dalam majlis perkahwinan tersebut adalah percuma.Seperti biasa SPRM akan bersekongkol untuk melindungi penyelewengan yang dilakukan oleh Datuk Seri Mohd Ali Rustam ini.Dokumen yang bocor dari Perbadanan Kemajuan Negeri Melaka (PKNM) menunjukkan bahawa agensi kerajaan negeri itu menaja majlis perkahwinan anak sulung Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd Ali Rustam Ahad lalu, dakwa Datuk Mahfuz Omar (PAS-Pokok Sena) ketika membahaskan bajet di Parlimen hari ini.
Mahfuz mendakwa, dokumen tersebut menunjukkan bahawa mesyuarat PKNM diadakan khas untuk membincangkan tentang "logistik majlis tersebut" pada 30 September.

Menurut Pegawai Khas Mohd Ali, Datuk M S Mahadevan menyatakan penyediaan makanan dan perkhidmatan lain dalam majlis perkahwinan itu diperolehi secara percuma.
Majlis perkahwinan Mohd Ridhwan, 26, dan Nur Azieha Mohd Ali juga 26, heboh selepas dilapor memecahkan rekod Malaysian Book of Records dengan kehadiran lebih 130,000 tetamu dalam masa lapan jam.Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) perlu menyiasatnya kerana ia majlis peribadi.

Minit mesyuarat tersebut, dakwa Mahfuz lagi, menyebut jabatan-jabatan kerajaan yang terlibat dan ia juga menyatakan tiada bil perlu dituntut daripada ketua menteri dan semuanya percuma.

Menurut salinan minit mesyuarat tersebut yang diperolehi pihak media kemudiannya, Ketua Pegawai Eksekutif PKNM, Datuk Yusof Jantan memaklumkan satu mesyuarat akan diadakan mengenai majlis persiapan hiasan luaran, kebersihan dan logistik sempena majlis perkahwinan anak ketua menteri pada 30 September 2012.

Beliau seterusnya menekankan bahawa semua persiapan yang dikendalikan atas budi bicara jabatan tersebut serta tiada sebarang bil tuntutan kepada ketua menteri atau kerajaan negeri.
Sebelum itu, Ahli Parlimen Taiping, Nga Kor Ming menerusi twitternya turut mempersoal sumber dana dan jumlah keseluruhan kos majlis tersebut.

“Itu duit siapa?” tulisnya.

Malah, Penasihat DAP, Lim Kit Siang turut senada mencetuskan persoalan dan spekulasi dengan membuat tekaan jika kos setiap seorang adalah RM100 maka kos untuk makan sahaja adalah RM13 juta.

“Mustahil, sekurang-kurangnya RM100 setiap seorang,bersamaan RM13 juta untuk 130,000 orang hanya untuk makanan sahaja,” tulis Kit Siang dalam twitternya.

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails