BREAKING NEWS

Inilah Natijahnya Bila 'Syaitan Umno' Jadi Menteri Dalam NegeriKenyataan bangang 'Hishammuddin Keris Plastik' ini adalah atas dasar politik sempit semata-mata dan tanpa rasa tanggung jawab,sedangkan beliau sendiri adalah Menteri Dalam Negeri.Adalah menjadi kewajipan beliau untuk memberi jaminan keselamatan kepada semua rakyat Malaysia tanpa mengira fahaman politik.Inilah natijahnya bila pemimpin kerajaan itu lebih mengutamakan fahaman politik kepartian yang sempit mengatasi kepentingan negara dan rakyat.Apakah jaminan keselamatan hanya untuk pemimpin Umno/BN sahaja?? Apakah pemimpin Pakatan Rakyat mampu memberi jaminan yang rakyat tidak akan bangkit melawan ketidakadilan dan layanan double standard dari kerajaan 1Malaysia ini??
   
   
Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein berkata, kerajaan tidak perlu menjamin keselamatan untuk program jelajah pembangkang yang terus dicemari perbuatan khianat.

"Tak payah jaminan, yang akan tentukan (penerimaan terhadap PKR) orang Johor itu sendiri," katanya kepada Malaysiakini ketika ditanya sama ada kerajaan boleh menjaminan insiden kekasaran terhadap pembangkang tidak berulang.

"Saya tengok PKR pun tahu dan boleh menilai sendiri apa yang berlaku di sana. Ini politik. Politik adalah berkaitan dengan risiko, risiko yang dicongak.

"Kalau risiko yang dicongak juga tidak jalan, maknanya tiada tempatlah dia. Orang Johor yang akan menentukan."

Bas kempen Jelajah Merdeka Rakyat PKR disimbah cat merah - buat kali ketiga - sewaktu Ibrahim mengadakan siri jelajah ke Johor tengah hari ini.

Sebelum ini, bas tersebut diserang buat kali pertama di hadapan Pasar Siti Khadijah di Kota Bharu awal bulan ini dan kemudiannya di Jasin pada minggu lalu

'Kena tanya orang Johor sendiri'

Beliau bagaimanapun enggan mengulas langsung berhubung kejadian di Tangkak itu.

"Itu kena tanya orang Johor sendiri," kata anggota Parlimen Sembrong itu.

Terdahulu pada sidang medianya Hishammuddin menegaskan beliau telah lama menolak sebarang bentuk politik ganas.

"Saya telah membuat kenyataan tegas tentang politik ganas merentasi semua pihak. Kita tolak (keganasan politik)," katanya.

Menurutnya, politik yang menyemai kebencian dan perpecahan perlu ditolak dengan tindakan yang jelas dari semua pihak.

"Politik kebencian, politik perpecahan, politik menghasut, politik pecah-belah, ini bukan sahaja memerlukan kenyataan, tetapi lebih penting lagi ialah tindakan," katanya.

Oleh Ahmad Fadli KC

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails