BREAKING NEWS

Siri Pendedahan Rafizi Ramli Benar-Benar Menakutkan Regim Perasuah Umno/BNRafizi Ramli adalah Pejuang rakyat sejati.Kerana mendedahkan penyelewengan skandal lembu NFC melibatkan wang rakyat beratus-ratus juta, beliau ditangkap dan didakwa.Tanpa pendedahan dan pembongkaran olehnya,mungkin sampai sekarang rakyat tidak tahu yang mereka telah ditipu hidup-hidup oleh regim perasuah Umno/BN.Ratusan juta ringgit duit rakyat telah diseleweng untuk memberikan kemewahan hanya kepada sebuah keluarga seorang menteri kabinet regim perasuah Umno/BN sahaja.Siri pendedahan Rafizi Ramli tentang penyelewengan regim perasuah umno/bn benar-benar menakutkan gerombolan Haji Najib.Sumpah keramat rakyat untuk melenyapkan Umno/Bn dalam PRU 13 nanti semakin meluap-luap dengan pendakwaan terhadap saudara Rafizi ini.


   
Ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata beliau percaya bahawa pendakwaan yang dihadapi Rafizi Ramli hari ini bertujuan untuk menghalang pengarah strategi parti itu daripada terus mendedahkan dakwaan skandal penyelewengan BN.

"Saya yakin bahawa penangkapan Rafizi adalah berkaitan dengan isu skandal National Feedlot Cooporation (NFC) dan juga George Kent yang baharu sahaja diberikan kontrak jutaan ringgit.

"Motif penangkapan yang amat jelas berunsurkan politk semata-mata bertujuan untuk memastikan Rafizi untuk berdiam daripada terus mendedahkan pelbagai lagi dokumen-dokumen yang melibatkan pimpinan kerajaan Umno dan BN," kata Anwar dalam satu kenyataan hari ini.

Anwar mendakwa, Rafizi mendapat ramai "seteru yang berkuasa" sejak membuat pendedahan mengenai projek NFC tahun lalu.

Golongan ini, kata Anwar, akan menggunakan apa sahaja untuk mendiamkan Rafizi.

Selangor tubuh tabung khas

"Ini menggambarkan politik dendam yang ditunjangi perdana menteri (Datuk Seri) Najib Razak dan menggunakan agensi-agensi kerajaan yang dikawal penuh," katanya yang mengecam keras tindakan ke atas Rafizi.

Kecaman sama turut disuarakan timbalan presiden parti itu, Azmin Ali yang mendakwa Umno dan BN terdesak sehingga mengheret Rafizi ke mahkamah atas dakwaan mengikut Akta Institusi Perbankan dan Kewangan itu kerana mendedahkan skandal NFC.

"PKR percaya Umno dan BN sedang menggunakan pelbagai cara untuk menutup segala pekung penyelewengan dan salah guna kuasa daripada menjadi pengetahuan rakyat," katanya dalam satu kenyataan.

Dalam pada itu, kerajaan negeri Selangor turut menyatakan sokongan kepada Rafizi dengan menyatakan dana khas bagi membiaya kos guaman bekas ketua pegawai eksekutif di pejabat penasihat ekonomi negeri Selangor itu.

Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim dalam kenyataannya berkata, langkah itu sebagai memenuhi janji kerajaan negeri untuk membanteras rasuah.

"Tindakan terhadap saudara Rafizi membuktikan bahawa komitmen kerajaan BN terhadap ketelusan dan pertanggungjawaban yang diuar-uarkan oleh perdana menteri ternyata hanya janji kosong," katanya.

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails