BREAKING NEWS

Nazri Aziz Menjadi Aset Berguna Kepada Perompak-Perompak Wang Rakyat

  

Kah..kah..kah.. aset haramjadah la namanya tu..mmg lu ni jenis spesis kerang busuk..hanya perompak dan penyamun harta rakyat saja yg anggap lu sebagai aset...sampai bila lu mau guna platform politik lapuk lu tu utk merompak harta rakyat?? lu anak beranak 2x5 saja..guna nama ketuanan melayu hanya utk menyamun wang rakyat..lu sangup jadi barua Michael Chia,janji lu anak beranak masyuk..apa lu ingat rakyat Malaysia sekarang bodoh mcm lembu nfc ka??

KUALA LUMPUR - "Saya aset bukan liabiliti," kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Aziz.

Nazri berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan berhubung dakwaan yang beliau adalah benar-benar liabiliti ataupun tidak kepada Barisan Nasional (BN).

Sabtu lalu, Presiden Jaringan Melayu Malaysia (JMM) Azwanddin Hamzah mendakwa isu dibawa Pengarah Strategi Parti Keadilan Rakyat, Rafizi Ramli mengenai hubung kait antara Nazri dengan ahli perniagaan balak, Michael Chia mampu menjadi isu kepada kerajaan.

Nazri bagaimanapun memberi gambaran tindakan Rafizi itu menjadikan dia sebenarnya adalah ‘aset’ kepada Barisan Nasional memandangkan pembangkang cuba membuat serangan terhadapannya.

“Saya rasa saya aset kepada BN, kalau tak, takkan mereka(pembangkang dan Azwanddin) nak serang saya.

"Yang buat serangan pula adalah Pengarah Strategi PKR. Jelas itu strategi dari PR dan bimbang dengan kedudukan saya. Tapi kita tengok nanti samada saya ni aset atau liability kepada BN,” katanya pada sidang media di Parlimen, hari ini.

Azwanddin turut menyifatkan tindakan Rafizi  itu sebagai langkah pemulaan PKR menyerang kerajaan.

Pengerusi JMM itu berpendapat, Nazri sebagai menteri yang menjaga kes-kes rasuah perlu memiliki imej bersih dan disegani.

"Beliau perlu menerima hakikat sebenar keadaan dan dilema politik beliau ketika ini," katanya.

Mengulas lanjut, Nazri berkata, beliau sama sekali tidak mengenali Azwanddin dan menyifatkannya sebagai ahli politik jalanan dan layak disamakan dengan katak yang sering melompat.

“Saya tak tidak hairan dengan kenyataan dia, malah saya tak pandang serius kepada ahli politik jalanan seperti dia. Kalau saya ini liabiliti kepada kerajaan, saya cabar dia bertanding di Padang Rengas dan kita tengok nanti macam mana, rakyat pilih siapa.

“Sebelum ini beliau anggota PKR? Kemudian dia keluar ... jadi dia adalah ‘katak’. Jadi saya anggap kenyataannya sebagai tidak relevan,” kata Nazri.

OLEH ROBIATULADAWIYAH ABD RASHAD

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails