BREAKING NEWS

Pendakwa Perancis Dakwa Haji Najib Minta RM3 Bilion Untuk Perimekar

   
Rakyat Malaysia amnya dan umno/APCO khasnya amat berbangga mempunyai perdana menteri perasuah macam najib ni..sebab pemimpin umno ini adalah penyamun dan perompak tersohor di seantero dunia...inilah kehebatan negara malaysia..penyamun,perasuah dan perompak pun boleh jadi perdana menteri..kenapa polis malaysia dan sprm buat pekak badak aja... kenapa tak siasat kes rasuah najib ni??
Kenapa tak tak tangkap Najib dan soal siasat pemimpin wasatiyah paling bersih di mongolia ni??
Kalau boleh dera,pukul,sepak dan terajang macam yang polis buat kepada peserta bersih tu...Wahai najib anda dan regim umno/APCO hanya hidup dengan slogan-slogan bersih yang suci murni ciptaan APCO..tetapi hakikatnya anda adalah perasuah paling popular dunia...


   
Pendakwa awam Perancis yang menyiasat urusniaga pembelian senjata Perancis-Malaysia mendakwa menemui bukti bahawa menteri pertahanan ketika itu, Datuk Seri Najib Razak meminta AS$1 bilion (RM3 bilion) untuk syarikat tempatan Perimekar daripada DCNI - anak syarikat pembuat kapal Perancis DCN.

Menurut kertas pendakwaan yang didedahkan oleh NGO Suaram hari ini, terdapat satu faks menunjukkan bahawa Najib didakwa meminta jumlah itu untuk Perimekar sebagai syarat bagi mengadakan pertemuan dengan beliau pada 14 Julai 2001.

Faks bertarikh 1 Jun 2001 dari Francois Dupont, wakil Malaysia untuk syarikat swasta Thales Asia International, kepada D Arnaud.

Dokumen itu, satu daripada 153 yang ditunjukkan kepada Suaram, telah dirampas oleh polis Perancis dari pejabat Henri Gide, seorang pegawai Thales.

Oleh: Aidila Razak

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails