BREAKING NEWS

Dr Awang Adek Terima Sumbangan Deposit Wang Ke Dalam Akaun Peribadinya

CIMB Cash Deposit Slip Ke dalam Akaun Peribadi Dato 'Dr Awang Hussien Adek Bertarikh 29.06.2011
Timbalan menteri kewangan Datuk Dr Awang Adek hari ini menjelaskan bahawa deposit wang ke dalam akaun peribadinya, seperti didakwa satu blog, merupakan sumbangan untuk program sosial.

NONEKetua bahagian Umno Bachok itu mengakui telah menerima sumbangan yang dipertikaikan itu melalui salah satu daripada tiga akaun peribadinya.
Akaun peribadi itu dibuka pada 2004 untuk membiayai program di kawasan Bachok, katanya.
Bercakap dalam sidang media di bangunan parlimen hari ini, Awang berkata beliau mempunyai semua rekod transaksi daripada sumbangan berkenaan yang dikendalikan oleh seorang pegawai khas.

"Banyak syarikat dan individu derma untuk jalankan kegiatan dan program untuk rakyat Bachok, bahagian saya. Semua diuruskan melalui akaun saya.

"Rekod ada. Siapa bagi, ada. Perbelanjaan pun ada," katanya lagi yang menambah, rekod berkenaan akan diserahkan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

CIMB Cash Deposit Slip Ke dalam Akaun Peribadi Dato 'Dr Awang Hussien Adek Bertarikh 28.04.2011

CIMB Cash Deposit Slip Ke dalam Akaun Peribadi Dato 'Dr Awang Hussien Adek Bertarikh 29.06.2011

Awang berkata, sumbangan dalam bentuk cek dan tunai itu digunakan untuk program seperti bantuan Hari Raya RM100 untuk seramai 4,000 keluarga dan juga kelas tuisyen pelajar di 33 sekolah rendah.

Katanya, beliau menerima semua sumbangan melainkan ia diberikan dengan niat tertentu seperti untuk mendapatkan projek.

Tegasnya, beliau tidak ada kena mengena dengan penganugerahan kontrak kerana ianya dibuat pada peringkat jawatankuasa dan beliau hanyalah seorang timbalan menteri.
SUMBER

1 comment :

  1. Masuk RM10 ribu... agehkan kepada rakyat hanya lah 50% saja.. yang selebih nya dia sapu lah

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails