BREAKING NEWS

Hishamuddin 'BANGANG' Dakwa Polis Rampas Kamera Wartawan Ikut SOP??SOP kepala hotak hang..tunjukkan SOP gila babi tersebut kepada umum.Jangan jadi menteri dalam negeri yang paling 'BANGANG' dalam sejarah Malaysia.Merampas dan memusnahkan harta benda orang secara paksaan itu dikatakan ikut SOP?? apa yang nak ditakutkan kepada lensa kamera para wartawan kalau benar polis buat kerja betul dan mengikut SOP?? cara tindakan polis ini sebenarnya ikut SOP 'penyamun' berlesen..SOP penyamun ala-ala penyamun Umporno yang sudah lebih 50 tahun menyamun khazanah negara...


Selepas memantau peserta Himpunan Bersih 3.0 dari tempat tersorok, Hishamudin Hussein, Menteri Dalam Negeri yang disayangi bersama warga kerja Polis Diraja Malaysiayang 'berjaya' melayan peserta BERSIH 3.0 dengan penuh kemesraan,kelembutan dan penuh kasih sayang.

Inilah perangai Hishamuddin 'keris' 'Pahlawan Melayu'... yang duduk di dalam bilik di bangunan tinggi berhawa dingin sambil berseronok meneropong melihat pasukan polis membelasah rakyat,wartawan dan pelancong asing mengikut SOP versi Hishamuddin'keris'...apabila  dah lewat petang baru beliau berani turun untuk  meninjau lokasi BERSIH 3.0... Itupun dengan dikawal oleh ramai anggota polis... kenapa beliau tidak berani turun pada pukul 2 hingga 6 petang??. 

   
Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein berkata tindakan polis merampas kamera dan kad memori wartawan yang membuat liputan perhimpunan adalah mengikut garis panduan operasi polis (SOP).

Bercakap ketika ditemui di Hospital Kuala Lumpur hari ini, Hishammuddin berkata beliau bagaimanapun tidak mempunyai maklumat lanjut berhubung dakwaan tindakan ke atas wartawan itu.

Saya tidak tahu. Ini garis panduan operasi polis," katanya lagi yang menambah, perkara itu akan dijelaskan Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar dalam satu sidang media esok.

Bagaimanapun beliau berharap bahawa dakwaan itu "tidak betul."

Beliau ditanya mengapakah polis bertindak demikian sekiranya pasukan itu tiada perkara yang hendak disembunyikan daripada orang awam.

Selain itu, Hishammuddin memberi jaminan bahawa barangan milik pekerja media yang dirampas semasa himpunan BERSIH 3.0 semalam akan dikembalikan.

"Ya. Kita akan kembalikan," katanya ketika ditanya.

Menurut Hishamuddin lagi, dakwaan bahawa wartawan dicederakan oleh pihak polis semasa membuat liputan juga akan disiasat.

Katanya lagi, beliau berharap dakwaan itu tidak benar.

"Saya harap perkara itu tidak benar. Kita tidak melindungi sesiapa. Kita akan berlaku adil pada semua orang. Jangan spekulasikan perkara ini.

"Kita juga akan lihat kes itu. Seperti biasa. Kita perlu selidik dahulu melalui rakaman video yang telah dirakam dan bergantung pada nasihat dan akta undang-undang pendakwaan," katanya.

Dalam pada itu, ketika Hishammuddin ditanya lagi mengenai rampasan milik pekerja media, beliau berharap perkara itu tidak benar.

Jelasnya, pihak polis telah melakukan kerja mereka dengan sebaiknya dan tiada akan meneliti perkara tersebut dengan terperinci.

1 comment :

  1. ni padah makan duit judi....sebab tu satu keluarga rosak..!

    UMNO wajib ditumbangkan ! takbir !

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails