BREAKING NEWS

Najib Belasah Lagi WANG RAKYAT Untuk Pulihkan Imejnya...

Dulu Najib belasah duit rakyat untuk mengupah APCO dan sekarang terus belasah duit rakyat untuk bayar kepada FBC Media.Semua ini adalah usaha terdesak Najib untuk menaikkan imej buruknya di mata rakyat.Tetapi hakikatnya penyelewengan dan amalan rasuah terus subur selama 54 tahun Umno/BN memerintah kerajaan Malaysia tercinta ini.Yang nyata rakyat sudah muak dengan perangai buruklaku Umno/Bn ini.Propaganda-propaganda murahan yang dicipta oleh APCO dan FBC Media ini tidak akan mampu menutup kebusukan Umno/BN,bak kata Madey UMNO BUSUK sampai KE USUS.

Malaysia mungkin menikmati urus tadbir lebih baik sekiranya wang untuk mengupah syarikat perhubungan awam asing diguna untuk membersihkan sistem pilihan raya dan memperkenalkan usaha antirasuah lebih cepat.

Setiausaha politik kepada Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim berkata, urus tadbir yang baik juga boleh dicapai dengan memperkasa komuniti ekonomi kurang terbela dan melabur dalam infrastruktur awam yang mapan.

ngo pro selangor government rally 230111 faekah"Sekiranya kerajaan persekutuan memerlukan bantuan, nasihat, contoh atau semua di atas dengan berhubung perbelanjaan dana awam dengan cara yang lebih cekap serta memberi manfaat kepada rakyat, kerajaan negeri Selangor dengan senang hati sedia berkongsi kepakarannya," kata Faekah Husin (kiri).

Sebagai respons kepada dakwaan kerajaan mengupah FBC media limited Britain untuk menggilap imejnya, Faekah berkata, pihaknya terkejut kerana wang pembayar cukai dibelanjakan dalam jumlah yang banyak "semata-mata untuk menaikkan imej perdana menteri dan kerajaan" yang didakwa tercalar teruk.

Ia antaranya disebabkan cara kerajaan mengendalikan perhimpunan BERSIH 2.0 pada 9 Julai lalu, selain tuduhan-tuduhan rasuah dan ketidakcekapan pentadbiran yang kini mencapai tahap paling rendah, tambahnya.

Stesen penyiaran antarabangsa BBC pada 17 Ogos lalu dilaporkan mengakui menyiarkan rancangan yang diterbit FBC yang diupah kerajaan Malaysia kepada jutaan penonton di seluruh dunia.

Bagaimanapun semua rancangan yang dibekalkan oleh syarikat perhubungan awam yang berpangkalan di London itu telah digantung.

Sejak 2009, syarikat itu telah menerbitkan sekurang-kurangnya empat dokumentari mengenai Malaysia.
SUMBER

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails