BREAKING NEWS

"Mencari Keadilan" untuk Aminulrasyid Amzah yang mati ditembak polis
Ibu kepada pelajar berusia 15 tahun, Aminulrasyid Amzah, yang mati ditembak polis awal pagi semalam, meminta polis menyiasat kes kematian anaknya dengan telus bagi "mencari keadilan".

Norsiah Mohamad, 60, seorang ibu tunggal, juga mendakwa anaknya itu tidak terlibat dalam aktiviti jenayah, seperti dilaporkan media.

"Saya tau anak saya, dia bukan seperti yang disebarkan dalam akhbar. Saya tau siapa anak saya," katanya dalam sidang media di rumahnya di Shah Alam hari ini.
Dalam sidang media itu, Norsiah ditemani oleh anak perempuannya, Norazura Amzah dan menantunya, Kamarudin Hassan.
Aminulrasyid merupakan anak bungsu daripada lapan adik beradik. Beliau berharap media tidak melaporkan "yang bukan-bukan" kerana "saya sebagai ibu tak sanggup nak baca."

Ditanya sama ada pihaknya akan menyaman polis, Norsiah berkata, perkara itu akan dibincangkan bersama anggota keluarganya yang lain.

Ibunya kelihatan sedih dan bergenang air mata ketika mengulas perkara itu.-mkini

1 comment :

  1. Inilah realiti sebenar betapa tidak profesionalnya pasukan kereta peronda polis kita yang kini banyak dibarisi oleh anggota2 baru yang terlalu hijau pengalaman mereka,penyeliaan yang lebih sistematik dan profesional perlu dilaksanakan dengan segera demi untuk menyelamatkan nyawa orang awam serta untuk menjaga nama baik PDRM sendiri.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails