BREAKING NEWS

Penyokong-Penyokong Busuk Sampai Ke Usus Berdemo Bantah Isu Doa Laknat Tuan Guru Nik AzizMAFIABOSS ONLINE:

Beratus-ratus penduduk Kelantan mengadakan bantahan terhadap Menteri Besar Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berhubung hasratnya untuk berdoa memburukkan perdana menteri dan Umno.

Mereka berkumpul kira-kira setengah sejam bermula 10 pagi tadi di depan kompleks pentadbiran negeri Kota Darul Naim, yang menempatkan pejabat menteri besar, untuk menyerahkan memorandum kepada setiausaha pemimpin PAS itu Anual Bakhri Haron.

Memorandum itu mendesak Nik Abdul Aziz memohon maaf kepada Datuk Seri Najib Razak dan juga menggesa mursyidul am PAS meletakkan jawatannya.

Dikepalai timbalan ketua bahagian Umno Pasir Mas, Che Johan Che Pa, kumpulan penunjuk perasaan itu melaungkan desakan agar Nik Abdul Aziz melepaskan jawatan menteri besar, selain kain rentang yang membuat tuntutan yang sama.

Che Johan memberitahu Malaysiakini, perhimpunan itu dianjurkan oleh kumpulan Jemaah Rakyat Prihatin Kelantan (JRPK).

Difahamkan ia turut disertai kumpulan ahli-ahli Pemuda dan Puteri Umno.

Beliau, sebagai pengerusi penaja organisasi tersebut, berkata JRPK baru ditubuhkan dua bulan lalu dan mempunyai 100 ahli di setiap bahagian Umno.

Tambahnya, perhimpunan itu dihadiri oleh anggota- anggotanya, termasuk persatuan nelayan, persatuan tinju serta persatuan penarik beca.

"Kita beri tempoh 24 jam kepada Nik Abdul Aziz untuk tarik balik kenyataan dan juga doa supaya Datuk Najib dan pengikutnya musnah," katanya ketika dihubungi selepas perhimpunan tersebut.

"Nik Aziz juga sudah terlalu lama memerintah sehingga berlaku penyelewengan dalam Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK)," kata Che Johan lagi.

Tokoh PAS itu membuat ugutan berdoa laknat itu sebagai reaksi kerajaan pusat yang enggan memberi royalti minyak kepada Kelantan, sebaliknya membayar wang ehsan kira-kira RM1 bilion.

Nik Abdul Aziz kemudian menjelaskan bahawa doa yang dimaksudkan itu hanya meminta Allah memperbetulkan fikiran Najib iaitu memberikan royalti gas dan petroleum kepada negeri tersebut.

Malam tadi Pemuda PAS Kelantan membuat aduan polis apabila tercetus ura-ura satu perhimpunan akan diadakan di situ yang dikatakan anjuran JRPK.

Rancangan mengadakan demonstrasi itu dilaporkan disebarkan melalui mesej SMS mulai semalam.-mkini
3 comments :

  1. kenapa yg bangang sangat puak2 yg buat demo ni,Tok Guru dok fight utk mendapatkan hak rakyat Kelantan yg telah dinafikan oleh kerajaan umno/bn sejak sekian lama, sedangkan pemimpin Umno yg berasal dari Kelantan pun berapi-berapi mengatakan Kelantan tak ada hak utk menuntut royalti petroleum,depa pulak sibuk pulak dok kondem Tok Guru..tak ada akal ke??

    ReplyDelete
  2. Kenapa Gerombolan Umngok ni takut sangat dgn doa laknat TGNA ni,kalau diri pemimpin umngok ni betul2 bersih dan beriman tak perlulah takut kerana Allah Maha Mengetahui dan Allah tak akan timpakan bala kepada orang2 yg bersih dan beriman.

    ReplyDelete
  3. Kenapa Gerombolan Umngok ni takut sangat dgn doa laknat TGNA ni,kalau diri pemimpin umngok ni betul2 bersih dan beriman tak perlulah takut kerana Allah Maha Mengetahui dan Allah tak akan timpakan bala kepada orang2 yg bersih dan beriman.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails