BREAKING NEWS

Panas!! Gambar Anwar Ibrahim Bersama Sultan Sulu Tersebar

 Gambar Aziz Shamsuddin bersama Sultan Esmail Dalus Kiram II 

Gambar Najib Razak bersama Sultan Esmail Dalus Kiram II 

Gambar Abdullah Badawi bersama Sultan Esmail Dalus Kiram II 

Gambar Shafie Apdal bersama Sultan Esmail Dalus Kiram II 

Benarkah semuanya salah Anwar?? gambar-gambar di atas adalah bukti nyata pengkhianatan Umno terhadap rakyat Malaysia.Adalah jelas "Projek IC Sabah" tajaan Umno ini menjadi senjata makan tuan,sehinggakan lapan orang anggota Polis kita telah menjadi mangsa korban kekejaman pengganas-pengganas Sulu yang menjadi sahabat baik Umno selama ini.

Saksi-saksi penting dengan jelas mendedahkan kepada Suruhanjaya Siasatan Di Raja (RCI) tentang keterlibatan Datuk Aziz Shamsuddin antara "mastermind"nya bersama Mahathir dan Megat Junid dalam "Projek IC Sabah".

Namun, hingga kini beliau tidak dipanggil malah didakwa. Maka itu, tersebarlah gambar mesra Aziz Shamsuddin dengan Sultan Esmail Dalus Kiram II dari Kesultanan Sulu ini.

Jika diamati betul-betul, ada kemungkinan ramai warga Sulu dari Filipinan yang mendiami Sabah berjaya mendapat IC hasil usahasama Aziz dengan pihak kesultanan Sulu.

Jika tidak mana mungkin mereka boleh begitu ramai berada di Sabah. Maknanya, Aziz Shamsuddin memang terlibat secara langsung dengan projek itu dan hubungnnya amat akrab seperti dalam gambar ini.

Justeru, tidak perlulah kerajaan sebegitu mudah membuat tuduhan kononnya pemimpin pembangkang menjadi dalang isu pencerobohan warga Sulu di Sabah sekarang ini.

Mereka mungkin juga mempunyai IC, malah saudara mereka yang ada IC kini ramai mendiami Sabah terutamanya di kawasan Lahad Datu itu sendiri.

Ini bermakna, tidak perlu membuat tuduhan melulu kepada pihak lain jika pemimpin UMNO BN sendiri memang ada hubungan langsung dengan pihak itu sebenarnya.


<pahangdaily>

1 comment :

  1. Apabila kita amati betul2, memang ada logiknya apa yang admin tulis tentang UMNO!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails